Allmänt       Copenhagen       Brasilien       People       Trips       Sports       Videos       Likes

Crazy Saturday evening in Belo Horizonte

Publicerat 2013-04-28 04:58:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Hemmagjord Absolut Cachaça fick vi hemma hos Caie och hans familj, de hade churrasco, brasiliansk barbecue, och bjudit in en massa folk, dessvärre var köttet slut när vi kom.
 
Så det fick bli Caipirinha med lime och kiwi istället som Caie var grym på att blanda samman.
 
Mmmmmm MUMS Jannicke
 
Så roligt man kan hade det med Absolut Cachaça i kroppen
 
Coach, Dick och jag fortsatte sedan festen i bilen
 
Se bara så roligt coach har i baksätet. Kvällen slutatde ju inte här utan fortsatte (även om den kanske borde ha slutat här, efter en heldag med crazy Belo folk, borttappade Iphones och en massa andra saker)

Crazy Saturday afternoon in Belo Horizonte

Publicerat 2013-04-27 10:20:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Leo tog oss med till en kär vän och denna tjej gjorde stort intryck på mig.. Hennes livshistoria och öde grep mig våldsamt, jag blev helt fascinerad av henne. Hon bjöd oss in till sitt vardagsrum och satte sig ner och spelade så otroligt vackert på pianot, det hände något med mig när hon spelade. Jag blev så berörd att varenda hårstrå på kroppen reste sig och när hon slutade spela började jag gråta.. Det var länge sen något berörde mig så starkt.

Hon bjöd in oss alla att stanna på några öl i hennes fantastiska hus/trädgård.

Super spontant och hur mysigt som helst
 
Värdinnan och grillen var såklart igång hela tiden

Min gamla vän Dick var också med
 
Efter några glas vin var det dags att säga adjö och åka vidare men hoppas vi snart ses igen - Lägg märket till min t-shirt "I Drink Champagne You Drink Cava" gjord av min syster Cilla och mig.

Crazy Saturday morning in Belo Horizonte

Publicerat 2013-04-26 17:45:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

God morgon härliga lördag! Ok, Leo är galen och han älskar tjejer, tror man kan säga att han är en riktig womanizer och hur han håller styr på alla sina tjejer är för oss ett mysterium MEN att vakna upp till denna frukost gjord av en brasse womanizer imponerade måste jag säga.

Efter frukost åkte vi till Leos sons skola och hämtade upp honom, sådär nöjda tror jag killarna var att pappa Leo kom med bilen full av skandinaviska tjejer och musiken på högsta volym. 
 
Killarna vägrade kameran men inte jag

Vilken charmerande bild, ska nog inte bli plastmamma i den här familjen i alla fall
 
Vackra Belo Horizonte

Hello Belo Horizonte, Pão de queijo and crazy people

Publicerat 2013-04-26 11:04:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Party, party, ser så städat ut men oj oj oj oj vilken galen kväll och helg det blev. I Belo Horizonte bor det många galet galna crazy personer.

Going crazy at Leos place
 
Så möte vi den här lille killen, vi hade inte en susning om vem han var, han såg mest ut som en söt tonårskille MEN ack så fel vi hade. När Leo berättade vem han var och att han spelar i Brasiliens fotbollslandslag, blev vi helt till oss och ville såklart ha ett foto med honom. Vi ser ut som två mega jättar vid sidan av honom.
BERNARD - håll ögonen öppna för den här killen ska visst vara grym!!
 
BERNARD
 
Party party på Chalezinho med Carrosel de Emocoes
 
Carrosel de Emocoes 
 
 
 
 

Ouro Preto

Publicerat 2013-04-25 22:23:03 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Ouro Preto, Svart Guld, var huvudstaden i Minas Gerais innan Belo Horizonte blev det. Här var det förr i tiden massor av guldgruvor och staden är nu otroligt charmerande.

Vi kom i skymningen och fick se Ouro Preto i mörker, några fina foton fick vi dock innan batteriet på min kamera dog. I know, så orutinerat! Får hålla tillgodo med Iphone foton.

Yeah, Iphone tar så bra foto i mörker
 
Ouro Preto by night
 
Jag och mina brasse boys framför en av alla de 10 eller 100-tals kyrkor det finns i Ouro Preto
 
Coach Jannicke och jag på "Höger gatan" i Svarta Guld staden
 

Hello Belo Horizonte, Pão de queijo and crazy people

Publicerat 2013-04-25 21:27:00 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

Äntligen incheckade och klara för att flyga till Belo Horizonte, Minas Gerais. Att checka in när man ska flyga inrikes i Brasilien är helt galet (jämfört med korrekta skandinavien). Alla kommer sent till flygplatsen och kön till check in är hur lång som helst, att hinna med flyget om man ska stå i den kan man glömma. Så hela tiden går personal runt och skriker upp olika flyg som strax ska avgå, folk tas ur kön för att få gå före alla andra och så hinna med sitt flyg. Annorlunda system men alla kommer ju med sina flyg och det är ju det viktigaste.
 
Belo Horizonte i delstaten Minas Gerais, är Brasiliens tredje eller fjärde största stad och konstigt nog så kommer de flesta brassar jag känner just här ifrån.
Min kära vän Celso, som jag möte i Trancoso första gången jag var i Brasilien, kom och hämtade oss på flygplatsen och med sig hade han färska "Pão de queijo" från sitt eget bageri, mums
 
Pão de queijo, cheese breads, ostbröd/ostbollar är en specialitet från Belo Horizonte, då osten de använder kommer från Minas Gerais. De äter dessa ostbollar hela tiden, till frukost, lunch, snack och kvällsmat.. Super goda men inte hela tiden, har aldrig ätit så många som jag gjorde de här dagar vi var i Belo.
 
Killarna tog med oss ut på lunch direkt efter att vi kommit fram, närmast är Celso, en riktigt god vän,  sen har vi Leo, crazy Leo som vi bodde hos de två första nätterna och sist men inte minst har vi Romero, we call him Dick, min första brasse vän som jag träffade i Stockholm för snart två år sedan. Alla killarna har varit och hälsat på mig i Köpenhamn och det var fantastiskt kul att hälsa på dem i Belo och se hur deras liv är. Mitt över Celso är hans söta flickvän.
 

Vi var på en restaurang med typiska maträtter från Minas Gerais och Brasilien, hur mycket mat som helst. Feijoada sägs vara Brasiliens nationalrätt. Smakar väldigt gott även efter att man precis har klämt i sig typ fem st Pão de queijo /ostbollar.
 
Ännu mera mat..
 
Vi var väldigt mätta och belåtna när vi lämnde denna super mysiga restaurang.
 
 
 
 

Hellllloooo Rio

Publicerat 2013-04-19 14:13:12 | i kategori Allmänt
2 kommentarer

God morgon Urca!! Totalt jetlagad vaknade jag kl.05.45 till denna underbara vy! Sen gick jag in och sov en timme till.
 
Utsikten från min terrassen på mitt rum, solen är på väg upp och det enda som hörs är fåglarnas kvitter. Älskar att vakna upp till det .

Wow, detta har jag längat efter så länge, att få börja dagen med en power walk/jogging. Man ser alla typer av folk som är ute tidigt på morgon och motionerar. 
 
Jannicke var uppe kl.07.00 och tränade boxning medans jag var ute och joggade, sen mötes vi hemma i köket och åt en nyttig frukost samman
 
Grapfrukt, papaya, lime och melon, och här smakar frukten så himla gott!
 
Dagen fortsatte med manikyr, pedikyr och vaxning (betydligt mycket billigare än hemma)
 
Yeeaahh skumpa på terrassen för att fira min ankomst till Brasilien 
 
Vi tilllbringade kvällen på en smyckesvisning i Ipanema, har aldrig sett något liknande men super intressant. Tur att det ej kostar att titta, för att köpa något, det hade vi iallafall inte råd med
 
Diamonds are a girl's best friend
 

Så är jag på väg

Publicerat 2013-04-18 20:46:37 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Efter en massa små bravader, som att taxin in Köpenhamn var 30 minuter sen, jag glömde passet, flyget var försenat till Heathrow, så jag fick springa som en galning för att nå mitt vidareflyg. Fick "gång"plats och försökt med att få  all personal på BA att uppgradera mig till business (gratis såklart) och hamnat mitt ibland 200 ryssar som hade sitt eget party på flyget så jag inte kunde sova en blund på hela flygresan..
 
Istället fick jag läst denna otroliga bok, denna historia har följt mig den sista veckan och jag kan ej sluta läsa och se, allt jag kan komma över om WM3 - West Memphis 3 och Damien Echols. Vilket fruktansvärt livsöde, vilken orättvisa.. Helt ofattbart! Köp och läs Dödsdömd av Damien Echols
 
Som sagt efter alla små bravader stod så Jannicke på flygplatsen i Rio och tog emot mig! Så underbart att vara tillbaka i detta fantastiska land

Flashback - Pão de Açúcar

Publicerat 2013-04-05 20:25:29 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Pão de Açúcar, Sockertoppen, 396 meter över havet, utsikten är fantastisk när solen skiner
 
Vi gick upp till den första toppen, Morro da Urca, sen linbana vidare därifrån och upp Sockertoppen

Morro da Urca

 
 
Här syns den nationella flygplatsen i Rio, Santos Dumont och även lite av bron över till Niterói
 
 

COUNTDOWN - 13 dagar

Publicerat 2013-04-04 20:47:20 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Tills jag vaknar upp till denna underbara utsikt i Urca

Och jag kan börja morgonen med en Acai
 
Och njuta en Agua de Coco på stranden
 
Och softa på terrassen med Jannicke, högläsning ur The Power of Now och Skol, Brasiliens egna öl
 
Och avsluta dagen med en caipirinha... Herregud vad jag LÄNGTAR!!!!

Konstrundan - Österlen

Publicerat 2013-04-03 16:21:00 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

 
I vår familj är det tradition att åka på Konstrundan på Österlen varje påsk. I år besökte vi Carolina Gynning, älskar hennes konst och speciellt ovanstående tavla.
 
J'ADORE LIFE by Carolina Gynning

ÄLSKADE SYSTER - Cilla

Publicerat 2013-04-03 10:54:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Detta är min syster, min älskade syster, det finns ingen i hela världen som jag älskar lika mycket (ok mammi också såklart) som dig Cilla. Du är den roligaste, coolaste och skönaste människa jag vet.
 
Snyggo Cilla, är så stolt över dig! Då vi bor i två olika skandinaviska huvudstäder, ses vi inte lika ofta som jag önskar, men förhoppningsvis gör vi det i framtiden. Då ska jag hänga och klänga på dig hela tiden Cilla pilla:-)
 

Parkeringsplats med Ninja Cilli Dill

Publicerat 2013-04-03 10:16:23 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

 
Yeah Ninja Cilli Dilli! 
Tänk så kul man kan ha med sin syster yster på en parkeringsplats, någonstans på landet i Skåne, medans man väntar på att päronen ska handla färdigt
 

Stockholm - I miss you II - Molnen

Publicerat 2013-04-02 23:44:55 | i kategori Allmänt
2 kommentarer

..ni kan inte nå mig..för jag är ovan molnen..ni kan inte nå mig.. GRYM LÅT! 
Stockholm, jag saknar dig

Stockholm - I miss you - Sommarsnö

Publicerat 2013-04-02 23:38:28 | i kategori Allmänt
0 kommentarer


Hörde dessa killarna på radion idag, gryma och de väcker min längtan till Stockholm.. Det är nåt speciellt med den staden, får drömma mig dit med detta sköna sound.